werologosmall

DANS

Uurrooster

G-SPORT

Uurrooster

TURNEN

Uurrooster

ROPE
SKIPPING

Uurrooster
LOGIN
MENU

Bekijk ons aanbod

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Kidsdance

Op leuke beats maken de kinderen kennis met bekende en minder bekende liedjes. Ze leren wat ritme is aan de hand van thematische activiteiten. Zo worden de kinderen elke keer weer opnieuw geprikkeld om te bewegen op een dansante en muzische manier.

Streetdance

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al wel gezien in de films of videoclips, van die jongens en meisjes in ‘baggy-kledij’ die strakke dansmoves uit hun broekzak ‘toveren’. Tijdens streetdance komen verschillende stijlen zoals Locking en Popping, New Style en Old School aan bod.

Kleuterturnen

Aan de hand van specifiek kleutergymmateriaal wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de algemene coördinatie en behendigheid. Elke activiteit wordt opgesteld in een doordacht bewegingslandschap waarbij de kinderen hun volledig kunnen uitleven.

Recrea turnen +

Wie van turnen houdt en heel wat discipline heeft, wordt zeker aangeraden om aan te sluiten bij de groep van recrea turnen +. In tegenstelling tot het gewone turnen, duurt deze activiteit steeds twee uur en wordt er meer gefocust op de afwerking van de oefeningen en de discipline die bij gymnastiek komt kijken. Er wordt extra gewerkt op kracht, conditie, coördinatie, behendigheid en lenigheid.

Tip: Het is aangeraden om buiten deze activiteit ook nog een andere activiteit, zoals (toestel)turnen, te volgen.

Toestelturnen

Turnoefeningen op de lange mat, maar ook evenwichtsoefeningen op de balk, springen over de bok, salto’s maken in de trampoline, ... komen aan bod. Een activiteit waarbij we werken op kracht, conditie, coördinatie, behendigheid en lenigheid. Ieder op zijn niveau.

G-Sport

Met een klein groepje en voldoende begeleidsters proberen we een gevarieerd sportaanbod aan te bieden waar elk kind op zijn/haar niveau een leuke sport kan beoefenen. Bewegen staat centraal! Tijdens de lessen wordt steeds dezelfde structuur gehanteerd. Samen met onze mascotte (een handpop) gaan we onze spieren losmaken, samen sporten, spelletjes spelen en eindigen we altijd met een snoezelmoment tot mama/papa/broer/zus/ opa/oma ons komt halen.

De term snoezelen is een samensmelting van de woorden 'snuffelen' en 'doezelen' waar er via de zintuigen wordt gewerkt om terug tot rust te komen. Aan de hand van een rustig muziekje op de achtergrond, leuke lichtjes, lekkere geurtjes, en allerlei zachte materialen vindt het kind terug de innerlijke rust die nodig is om een vlotte overgang naar huis te maken. Tijdens dit moment komen ook ademhalingsoefeningetjes aan bod.

Interesse of graag meer info? Stuur dan zeker een mailtje naar gsport@turnendanswero.be

Rope skipping

Wie zowel van een individuele sport als teamsport houdt, is hier aan het juiste adres. Rope skipping is de verzameling van een reeks verschillende vormen van touwspringen. De sport kent twee onderdelen: speed en freestyle. Bij speed draait het om snelheid en uithoudingsvermogen, bij freestyle wordt er gebruik gemaakt van muziek en verschillende 'kunstjes'.